ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Advertise Now!

kiliomeno

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Η ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΥ ΔΩΡΕΑΝ


Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Το σεξ και ο ύπνος παράγοντες καλής υγείας και μακροζωίας

zklimadirisΤο σεξ και ο ύπνος παράγοντες καλής υγείας και μακροζωίας
Ο μεσημεριανός ύπνος και η σεξουαλική δραστηριότητα κάνουν καλό στην υγεία, όπως επισημάνθηκε σε πρόσφατο ιατρικό συνέδριο.
Στο συνέδριο συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την υγεία και τη μακροζωία, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ευεργετική επίδραση της σεξουαλικής δραστηριότητας στη σωματική και ψυχική υγεία αλλά και στην ωφέλεια του μεσημεριανού ύπνου.
Οι άνδρες που κάνουν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα μειώνουν στο μισό τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου. Αν ξεπεράσουν τις 2 φορές την εβδομάδα και βιώνουν σταθερές συναισθηματικές σχέσεις, προστατεύονται από το στρες και τα καρδιακά επεισόδια.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας Ανδρέας Μελιδώνης ανέφερε πως η Ικαρία έχει τα πρωτεία στην μακροζωία, όπου το 1,1 των ανδρών και το 1,6% των γυναικών είναι άνω των 90 ετών. Να σημειωθεί ότι παγκοσμίως 102 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνω των 80 ετών με προοπτική να γίνουν 161 εκατομμύρια το 2025 και 395 το 2050.
«Η άσκηση, ο περιορισμός πρόσληψης θερμίδων και η ρεσβερατρόλη (φυσική αντιοξειδωτική ουσία που υπάρχει στα κόκκινα σταφύλια, κόκκινο κρασί, φραγκοστάφυλα, φιστίκια και βατόμουρα) ενεργοποιούν ιστόνες, απαλείφουν μεταλλάξεις κυττάρων, απενεργοποιούν ογκογονίδια και ευοδώνουν το σύνδρομο μακροβιότητας» είπε ο κ. Μελιδώνης.
Εχθροί της υγείας και μακροζωίας είναι η παχυσαρκία και ο διαβήτης και δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, με το 35,2% του πληθυσμού να είναι υπέρβαροι, το 22,5% παχύσαρκοι και το 10% να πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφηστε το δικο σας σχολιο..

ΦΩΤΙΕΣ 2007 ΖΑΧΑΡΩ

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ

MY BANNER

Advertise Now!

Radio Chat Room


Πατώντας τα βελάκια της λίστας από κάτω επιλέγετε τι θέλετε να ακούσετε

▼ Radio Chat Room ▼ Εδω συνομιλείτε ζωντανά με όλους τους φίλους που ακούν.
♫ ♫ Το ράδιό μας κινείται σε soul,funk,blues,rock,NU Sounds και Ελληνικά ♫ ♫