ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Advertise Now!

kiliomeno

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Η ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΥ ΔΩΡΕΑΝ


Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Θα επιτρέπονται νόμιμα τα σκυλιά στις παραλίες

zklimadiris
ΝΟΜΟΣ & ΤΑΞΗ :Η ανάρτηση αυτή ανεβαίνει και για να πληροφορηθεί ο κόσμος αλλά και γιατί ως σελίδα έχουμε μιά ιδιαίτερη ευαισθησία στα αγαπημένα κατοικίδια αλλά και συνεργάτες μας στην ΕΛ.ΑΣ. τους φίλους μας Κ-9.

Τις δικές τους παραλίες θα έχουν το επόμενο καλοκαίρι τα σκυλιά προκειμένου να κολυμπούν χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος του προστίμου για τους ιδιοκτήτες τους.

Χθες ήρθε διαταγή από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου, όπως γράφει σήμερα η "Πατρίδα", ώστε να οριστούν οι παραλίες εκείνες στις οποίες τα τετράποδα θα μπορούν να απολαμβάνουν το κολύμπι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέχρι σήμερα, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό και πολλοί ήταν οι ιδιοκτήτες σκύλων που είχαν πληρώσει πρόστιμο.

Οι λιμενικοί σε συνεργασία με τους δήμους θα ορίσουν τις παραλίες εκείνες, κάτι που θα πρέπει να γίνει μέχρι και τα τέλη του ερχόμενου μήνα

Βάση νόμου (3170/2003) μπορείς να περπατάς με τον σκύλο σου σε όλους τους υπαίθριους δημόσιους χώρους. Βασική προϋπόθεση να είναι δεμένος με λουρί και να μαζεύεις τις ακαθαρσίες του. Το ίδιο ισχύει και για τις παραλίες.

Η μοναδική περίπτωση που απαγορεύεται η παρουσία σκύλου είναι εάν η παραλία είναι ιδιωτική ή επίσημα και αναγνωρισμένη από τον Ε.Ο.Τ. (Άρθρο 230, παραγρ. Ζ Γενικού Κανονισμού Λιμένων, ΦΕΚ 912/11-10-99). Μιλάμε φυσικά για τις παραλίες που υπάρχουν ξαπλώστρες, ναυαγοσώστης κ.τ.λ. Ο νόμος το λέει ρητά «απαγορεύεται η κυκλοφορία ζώων και το λούσιμο αυτών σε χώρους λουομένων».

Ο παραπάνω κανονισμός δεν ισχύει για τις απομακρυσμένες παραλίες, ακόμη και αν εκεί κολυμπούν άνθρωποι. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να περπατήσετε άνετα με το σκύλο σου (Εγκύκλιος Μ.Φ. 3111.10/1/93/20-05-93 Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας ΥΠΕΝ). Για να κολυμπήσεις με τον σκύλο σου θα πρέπει να έχεις απόσταση από τους υπόλοιπους της παραλίας.


Πηγή :omadazita

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφηστε το δικο σας σχολιο..

ΦΩΤΙΕΣ 2007 ΖΑΧΑΡΩ

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ

MY BANNER

Advertise Now!

Radio Chat Room


Πατώντας τα βελάκια της λίστας από κάτω επιλέγετε τι θέλετε να ακούσετε

▼ Radio Chat Room ▼ Εδω συνομιλείτε ζωντανά με όλους τους φίλους που ακούν.
♫ ♫ Το ράδιό μας κινείται σε soul,funk,blues,rock,NU Sounds και Ελληνικά ♫ ♫