ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Advertise Now!

kiliomeno

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Η ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΥ ΔΩΡΕΑΝ


Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας: Θα συνδράμει τους πολίτες που θεωρούν ότι αδικούνται από τον ΕΝΦΙΑ

zklimadiris
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας συμεριζόμενος την τεράστια αναστάτωση που έχει προκληθεί σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης από την επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) αποφάσισε να παρέμβει στο ζήτημα αυτό προκειμένου να συνδράμει όσους συμπολίτες μας αδικούνται από την συγκεκριμένη διαδικασία διότι καλούνται να πληρώσουν ποσά δυσανάλογα με την φοροδοτική τους ικανότητα και επιθυμούν να αμφισβητήσουν την     πράξη με την οποία τους καταλογίζεται ο ανωτέρω φόρος.
Σε αυτό το πλαίσιο θα συμπράξει καταρχάς με άλλους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας προκειμένου να αμφισβητηθεί συνολικά η συνταγματικότητα του νόμου με τον οποίο επιβλήθηκε ο ΕΝΦΙΑ προσφεύγοντας για το ζήτημα αυτό στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 
Πέραν όμως αυτού ενημερώνει τους πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να αμφισβητήσουν την πράξη καταλογισμού του ΕΝΦΙΑ ότι κατά το νόμο αυτό πρέπει να το πράξουν μέσα σε προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση της πράξης ασκώντας ενδικοφανή προσφυγή με αίτημα την επανεξέτασή της από την Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών. Επειδή όμως τέτοια κοινοποίηση δεν θα γίνει, ουσιαστικά η προθεσμία ξεκινά από την ανάρτηση των σχετικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων στο διαδίκτυο. Επισημαίνεται ότι η άσκηση της ενδικοφανούς αυτής προσφυγής είναι απαραίτητη προϋπόθεση για οποιονδήποτε επιθυμεί να προσβάλει στην συνέχεια την καταλογιστική πράξη στα Διοικητικά δικαστήρια καθώς δεν είναι δυνατή η απευθείας προσφυγή στα δικαστήρια αυτά. 
Για τον λόγο αυτό ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας έχει ήδη εφοδιάσει τα μέλη του με έναν πρακτικό οδηγό άσκησης της ανωτέρω προσφυγής και συνεπώς οποιοσδήποτε το επιθυμεί μπορεί να προσφεύγει στον δικηγόρο του για την συμπλήρωση και την υποβολή της προσφυγής αυτής. Παράλληλα ο φορολογούμενος θα πρέπει να συγκεντρώσει όλα εκείνα τα στοιχεία από τα οποία αποδεικνύεται η οικονομική αδυναμία του να καταβάλει τον ΕΝΦΙΑ ή αποδεικνύεται ο λανθασμένος τρόπος υπολογισμού του, έτσι ώστε να μπορέσει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.
Σημειώνεται ότι με την άσκηση της προσφυγής αναστέλλεται η καταβολή του 50 % του αμφισβητούμενου ποσού φόρου, αλλά το υπόλοιπο πρέπει να καταβληθεί κατά τον τρόπο που προβλέπεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφηστε το δικο σας σχολιο..

ΦΩΤΙΕΣ 2007 ΖΑΧΑΡΩ

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ

MY BANNER

Advertise Now!

Radio Chat Room


Πατώντας τα βελάκια της λίστας από κάτω επιλέγετε τι θέλετε να ακούσετε

▼ Radio Chat Room ▼ Εδω συνομιλείτε ζωντανά με όλους τους φίλους που ακούν.
♫ ♫ Το ράδιό μας κινείται σε soul,funk,blues,rock,NU Sounds και Ελληνικά ♫ ♫