ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Advertise Now!

kiliomeno

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Η ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΥ ΔΩΡΕΑΝ


Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Νεκρός 42χρονος σε εργατικό ατύχημα στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης

zklimadiris
Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα με θύμα έναν 42χρονο ηλεκτρολόγο σημειώθηκε στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος Θανάσης Αναστόπουλος από τα Περιβόλια Μεγαλόπολης, υπέστη ηλεκτροπληξία την ώρα που εργαζόταν στο ορυχείο στο Ψαθί, καθώς προσπαθούσε να αποκαταστήσει μία βλάβη σε εκσκαφέα και κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα 6KV.

Ο άτυχος 42χρονος υπέστη ακαριαίο θάνατο και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να κατεβάσει το άψυχο σώμα του από το ύψους 30 μέτρων σκαπτικό μηχάνημα.

Στο σημείο επικράτησε πανικός για αρκετή ώρα και η μονάδα τέθηκε εκτός λειτουργίας για αρκετή ώρα.


Στο άκουσμα του θλιβερού μαντάτου, η κοινωνία της ευρύτερης περιοχής βυθίστηκε στο πένθος, αφού ο 42χρονος Θανάσης Αναστόπουλος ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπήτος, μια και ως πρόεδρος του Σωματείου Ορυχείων Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα για την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων της μονάδας.

Ο Θανάσης Αναστόπουλος ήταν πατέρας δύο παιδιών. Η κηδεία του τελέστηκε στις 18:00 από τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Περιβόλια Μεγαλόπολης.
 Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Μεγαλόπολης.

Για τον θάνατό του διετάχθη ΕΔΕ από τη ΔΕΗ Μεγαλόπολης, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε το σωματείο «Σπάρτακος»:
"Με μια ακόμα ανθρώπινη ψυχή πληρώνουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ την πολιτική της κυβέρνησης και την αδυναμία της διοίκησης της ΔΕΗ να αντιδράσει και να πράξει τα αυτονόητα".
Αυτό επισημαίνει το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας - ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, σε ανακοίνωσή του με αφορμή, όπως γνωστοποιεί, τον θάνατο του 45χρονου εργαζόμενου στη Μεγαλόπολη (Ηλεκτρολόγος Αρχιτεχνίτης, Πρόεδρος του ΣΟΣ ΔΕΗ Μεγαλόπολης), ο οποίος στην προσπάθειά του να επιδιορθώσει χαλασμένο διακόπτη Υψηλής Τάσης κεραυνοβολήθηκε από 6.000 Volt.
«Δυστυχώς, η συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης (μία επιλογή που σαφώς ενέχει και νομικές ευθύνες που δημιουργούνται τόσο από το γεγονός ότι μηχανήματα και εξοπλισμός εκατομμυρίων μένουν εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα υπέρογκα διαφυγόντα κέρδη για την ΔΕΗ όσο και από την μη τήρηση του οργανογράμματος), η αδυναμία της Διοίκησης και η νοοτροπία των εργαζόμενων να υπερβάλουν εαυτόν και να αψηφούν τους κινδύνους έχουν γίνει οι χειρότερες προϋποθέσεις για την πρόκληση εργατικών ατυχημάτων» σχολιάζει το σωματείο.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για μία ακόμα φορά υπενθυμίζει ότι καλεί:
- τους εργαζόμενους να μην πραγματοποιούν καμία εργασία χωρίς να πληρούνται απολύτως όλοι οι όροι υγιεινής και ασφάλειας. Την ώρα που η κυβέρνηση επιδεικνύει προκλητική ολιγωρία οι εργαζόμενοι δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέπουν ο υπέρμετρος ζήλος τους να δημιουργεί επισφαλείς συνθήκες στην καθημερινότητά τους.
- την κυβέρνηση και τη Διοίκηση της ΔΕΗ να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα που δημιουργεί το καθεστώς της απαγόρευσης των προσλήψεων στη ΔΕΗ, καθώς το καθεστώς αυτό είναι που προσθέτει συνεχώς αθώα θύματα στη μαύρη λίστα με τους νεκρούς εργαζόμενους στη ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφηστε το δικο σας σχολιο..

ΦΩΤΙΕΣ 2007 ΖΑΧΑΡΩ

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ

MY BANNER

Advertise Now!

Radio Chat Room


Πατώντας τα βελάκια της λίστας από κάτω επιλέγετε τι θέλετε να ακούσετε

▼ Radio Chat Room ▼ Εδω συνομιλείτε ζωντανά με όλους τους φίλους που ακούν.
♫ ♫ Το ράδιό μας κινείται σε soul,funk,blues,rock,NU Sounds και Ελληνικά ♫ ♫