ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Advertise Now!

kiliomeno

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Η ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΥ ΔΩΡΕΑΝ


Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

To «νταραβέρι» ναρκωτικών στην Ε.Ο. Πατρών-Πύργου

zklimadiris
Η Παγκόσμια μέρα κατά των Ναρκωτικών πέρασε. Τα φώτα «έσβησαν» και επανήλθε το σκοτάδι στην ψυχή χιλιάδων νέων ανθρώπων που φυλακίζονται καθημερινά στα δίχτυα του λευκού θανάτου.
Όπως συμβαίνει και στην Πάτρα και στην Αχαΐα. Νέα παιδιά κάνουν ακόμη και τέσσερις ώρες δρόμο με τα πόδια για να φτάσουν στον εξαρτησιογόνο προορισμό τους.
Το ταξίδι ξεκινά από την Πάτρα και άλλα μέρη της Αχαΐας. Κατάληξη μέσω της Εθνικής Οδού Πατρών Πύργου η ευρύτερη περιοχή των Σαγεΐκων, όπου εκεί υπάρχουν οι έμποροι. Σε απίθανες μεριές, όπως φερ' ειπείν κοντά στο νεκροταφείο της περιοχής, γίνεται η αγοραπωλησία. Οι νεαροί, που μαζεύουν χρήματα απ' όπου μπορούν για να προμηθευτούν μία δόση, κάνουν οικονομία.
Δεν χρησιμοποιούν το λεωφορείο της γραμμής γιατί δεν θα φτάσουν τα λεφτά. Ξεκινούν με τα πόδια για το μακρύ ταξίδι. Τους βλέπεις στο δρόμο να περπατούν με σκυφτά κεφάλια. Αδιαφορούν, βυθσιμένοι στις σκέψεις και τις παρενέργειες της εξάρτησης για τη ζωή τους. Δεν αντιδρούν ακόμη και στις κόρνες των αυτοκινήτων και συνεχίζουν να περμαπτούν παρέα με τον κίνδυνο.
Ποιον κίνδυνο δηλαδή, όταν και οι ίδιοι γνωρίζουν οτι οι δρόμος που έχουν πάρει είναι μακρύς και πολύ πιο επικίνδυνος από την καρμανιόλα της Πατρών-Πύργου. Ίσως γι' αυτό και δεν τους νοιάζει. Και ίσως έτσι να νιώθουν πιο ήρεμοι.
Γιατί μετά την προμήθεια της δόσης θα ξεκινήσουν για το δρόμο της επιστροφής, στην Πάτρα ή στην Κάτω Αχαΐα. Και νιώθουν ικανοποίηση γιατί κάνοντας χρήση θα νοιώσουν πρόσκαιρα την ηδονή της ουσίας, αλλά και γιατί αυτός ο δρόμος ίσως να είναι ο μοναδικός που έχει επιστροφή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφηστε το δικο σας σχολιο..

ΦΩΤΙΕΣ 2007 ΖΑΧΑΡΩ

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ

MY BANNER

Advertise Now!

Radio Chat Room


Πατώντας τα βελάκια της λίστας από κάτω επιλέγετε τι θέλετε να ακούσετε

▼ Radio Chat Room ▼ Εδω συνομιλείτε ζωντανά με όλους τους φίλους που ακούν.
♫ ♫ Το ράδιό μας κινείται σε soul,funk,blues,rock,NU Sounds και Ελληνικά ♫ ♫