ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Advertise Now!

kiliomeno

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Η ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΥ ΔΩΡΕΑΝ


Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Τρία κρούσματα γρίπης Η1Ν1 στο Νοσοκομείο Καλαμάτας!

zklimadiris
Σε πλήρη έξαρση, με αρκετά κρούσματα, βρίσκεται και στη Μεσσηνία η γρίπη (Η1Ν1), με ήδη καταγεγραμμένα τρία κρούσματα, με πολίτες που παρουσίασαν επιπλοκές και τις προηγούμενες ημέρες απαιτήθηκε η νοσηλεία τους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα, όμως καταγράφονται μόνο αυτά που έχουν επικίνδυνες επιπλοκές και απαιτείται νοσηλεία, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι νοσούντες καταπολεμούν τη γρίπη στο σπίτι και δεν χρειάζονται νοσηλεία.
Πάντως, το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην αμελούν τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν, κυρίως οι ομάδες υψηλού κινδύνου, ενώ τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι ο Η1Ν1 θα μας ταλαιπωρήσει σίγουρα έως τον Απρίλιο. Σε έξαρση ο ιός προβλέπεται να είναι και όλο τον Μάρτιο.
Πάντως, οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένα όμως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές.
Κρούσματα
Τα τρία κρούσματα στη Μεσσηνία που χρειάσθηκαν νοσηλεία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κρίθηκαν ως σοβαρά, καθώς η υγεία ενός άνδρα και δύο γυναικών παρουσίασε επιπλοκές.
Πρώτος ασθενής από τον ιό ήταν ένας 63χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με πυρετό, ζάλη, αστάθεια και σύγχυση. Νοσηλεύθηκε με πνευμονία και ανάρρωσε πλήρως.
Το δεύτερο περιστατικό αφορά 53χρονη, η οποία, επίσης, πήγε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με έντονα συμπτώματα γρίπης και νοσηλεύθηκε με πνευμονία.
Το τρίτο και σοβαρότερο περιστατικό αφορά 47χρονη, η οποία έφτασε στο νοσοκομείο με ζάλη, πυρετό και αστάθεια. Λόγω δε επιπλοκών από τον ιό νοσηλεύτηκε με πνευμονοπάθεια και εγκεφαλοπάθεια.
Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζουν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ακόμα και τώρα, ανθρώπων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (υπερήλικες, χρονίως πάσχοντες, παχύσαρκοι κ.ά.), καθώς, όπως έχει αποδειχθεί, τα θανατηφόρα κρούσματα και οι εισαγωγές σε ΜΕΘ αφορούν κυρίως ανθρώπους που στην πλειονότητά τους δεν είχαν εμβολιαστεί.
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, η γρίπη μεταδίδεται από το ένα άτομο στο άλλο όταν ένας ασθενής βήχει, φταρνίζεται ή μιλά και διασπείρει τους ιούς στον αέρα με τη μορφή πολύ μικρών, αόρατων σταγονιδίων.
Οι ιοί της γρίπης επίσης μεταδίδονται μέσω των χεριών, όταν κάποιος αγγίζει αντικείμενα και επιφάνειες που έχουν μολυνθεί και στη συνέχεια πιάνει τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφηστε το δικο σας σχολιο..

ΦΩΤΙΕΣ 2007 ΖΑΧΑΡΩ

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ

MY BANNER

Advertise Now!

Radio Chat Room


Πατώντας τα βελάκια της λίστας από κάτω επιλέγετε τι θέλετε να ακούσετε

▼ Radio Chat Room ▼ Εδω συνομιλείτε ζωντανά με όλους τους φίλους που ακούν.
♫ ♫ Το ράδιό μας κινείται σε soul,funk,blues,rock,NU Sounds και Ελληνικά ♫ ♫