ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Advertise Now!

kiliomeno

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Η ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΥ ΔΩΡΕΑΝ


Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Πύργος: «Πάψαμε να είμαστε άνθρωποι»

zklimadiris

Μια ακόμα τραγική εμπειρία που έζησαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης και το πρωινό της επόμενης ημέρας μας μεταφέρουν μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου με το σχόλιο και τις φωτογραφίες που μας έστειλαν.

«Μας ειδοποίησαν 11 το βράδυ ότι ένα σκυλάκι το πάτησε αυτοκίνητο στην Κατακόλου και τα δύο αδερφάκια του έπαιζαν δίπλα... Μας επεσήμαναν κιόλας ότι μάλλον θα τα πατήσουν κι αυτά... Δυστυχώς, δεν είχαμε αυτοκίνητο εκείνη την ώρα και δεν μπορέσαμε να πάμε. Πρώτο πράγμα το επόμενο πρωί να πάμε να τα πάρουμε. Δυστυχώς το ένα ήταν λιωμένο και τα αδερφάκια του δίπλα νεκρά... Επαληθευτήκαν αυτοί που τα είδαν.. η κυρία που είχε το κατάστημα τα είδε αλλά τα άφησε και στις 9:30 το πρωί είχε ανοίξει το κατάστημα της από ώρα, αλλά αν δεν πηγαίναμε εμείς, τα άψυχα κορμάκια τους θα ήταν ακόμα εκεί...
Δεν την πείραζε να έχει δύο πτώματα μόστρα στην είσοδο του μαγαζιού της. Οι ευθύνες είναι συλλογικές, δυστυχώς. Η αδιαφορία μας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πάψαμε να είμαστε άνθρωποι».

Το περιστατικό είναι ένα από τα πολλά που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές του συλλόγου που θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι θέλουν στήριξη από όλους τους πολίτες. Στήριξη με πράξεις κι όχι μόνο με ένα απλό τηλεφώνημα.
Δράση για την Παγκόσμια ημέρα των Κακοποιημένων Ζώων σήμερα (11/8) στην κεντρική πλατεία
Με μια ακόμα δράση που θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το Δημαρχείο, στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου μας υπενθυμίζει την παρουσία του και τον αγώνα που κάνει ενάντια στην κακοποίηση των ζώων.
Η δράση θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 8 το βραδάκι και στο κάλεσμα του ο Φιλοζωικός αναφέρει:

«Ελάτε να μαζευτούμε και να δείξουμε την αντίθεσή μας στην κακοποίηση. Ελάτε να ενημερωθείτε πως θα το σταματήσουμε όλο αυτό. Δυστυχώς, οι Έλληνες βρίσκονται στην πρώτη θέση ,στην Ευρώπη, στο θέμα της κακοποίησης των ζώωνΤα κρούσματα κακοποίησης μειώθηκαν στη χώρα μας ωστόσο είμαστε ακόμη στην πρώτη θέση. Από τους τρόπους κακοποίησης, στη χώρα μας, τη πρωτιά έχει η δηλητηρίαση των ζώων. Σύμφωνα με έρευνες, η κακοποίηση ζώων συνδέεται σχεδόν πάντα με άτομα που πράττουν μία σειρά άλλων εγκλημάτων όπως:
-Κατοχή/εμπορία ναρκωτικών
-Οπλοφορία
-Κακοποίηση ανηλίκων
-Βιασμοί
-Δολοφονίες

Η κακοποίηση ζώων πολλά χρόνια πριν αναγνωριζόταν ως σημάδι παθολογίας των πιο βίαιων παραβατών. Οι μεγαλύτεροι εγκληματίες - δολοφόνοι στην ιστορία έχουν παρελθόν κακοποίησης ζώων.

Από την άλλη, όπως λέει η αντιπρόεδρος του νομικού τμήματος της ASPCA, κάθε πράξη βίας εναντίον ενός ζώου δεν σημαίνει ότι ο δράστης θα πειράξει και άνθρωπο. Αλλά όταν η κακοποίηση ζώου και η συμπεριφορά κακοποίησης υπάρχει μέσα στην οικογένεια, τότε όλοι θεωρούνται ευάλωτα θύματα, συμπεριλαμβανομένων των ζώων. Η βία είναι βία!»

Ραντεβού μπροστά από το Δημαρχείο απόψε! Πάρτε τον φίλο-η σας, τα παιδιά σας μαζί και δώστε το παρών δείχνοντας την αλληλεγγύη σας στον αγώνα των Φιλόζωων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφηστε το δικο σας σχολιο..

ΦΩΤΙΕΣ 2007 ΖΑΧΑΡΩ

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ

MY BANNER

Advertise Now!

Radio Chat Room


Πατώντας τα βελάκια της λίστας από κάτω επιλέγετε τι θέλετε να ακούσετε

▼ Radio Chat Room ▼ Εδω συνομιλείτε ζωντανά με όλους τους φίλους που ακούν.
♫ ♫ Το ράδιό μας κινείται σε soul,funk,blues,rock,NU Sounds και Ελληνικά ♫ ♫