ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Advertise Now!

kiliomeno

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Η ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΥ ΔΩΡΕΑΝ


Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Τρεις μήνες πριν απολυθεί σκοτώθηκε ο 20χρονος πεζοναύτης Ευστάθιος Κρόκος

zklimadiris
Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του 20χρονου Ευστάθιου Κρόκου, αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις από το πρωτοφανές δυστύχημα και τον τραγικό θάνατο του πεζοναύτη όταν το ερπυστριοφόρο Μ113 που οδηγούσε ανετράπη και τον καταπλάκωσε.
Το κακό έγινε περίπου στις 05:50 το πρωί, «στην παράπλευρη οδό της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της περιοχής Συκάμινο, ερπυστριοφόρο όχημα Μ113, εξετράπη της πορείας του έπεσε σε χαράδρα και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του Στρατιώτη (ΠΝ) Ε. Κ.», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΓΕΣ.


Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο υπουργός Άμυνας

Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη από την πρώτη στιγμή ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος για να συντονίσει τις έρευνες και διέταξε τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα να διενεργήσουν Ένορκη Διοικητική Εξέταση και Προανάκριση. Την  ίδια ώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, διέταξε κατεπείγουσα έρευνα, ώστε μέσα στα επόμενα 24ωρα να έχουν εξακριβωθεί πλήρως τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος.
Τραγικές φιγούρες οι γονείς του άτυχου πεζοναύτη από την Κάρυστο Εύβοιας που περίμεναν τον Αύγουστο ο γιος τους να απολυθεί και να γυρίσει στην αγκαλιά τους. Η μάνα του 20χρονου, Νάνσυ Κρόκου, μη μπορώντας να πιστέψει τη συμφορά που βρήκε την οικογένειά της, μιλώντας στην ιστοσελίδα newsit είπε πως «από το Υπουργείο δε μας έχουν ενημερώσει. Μόνο ο διοικητής του παιδιού μας ενημέρωσε ότι έγινε ατύχημα. Οδηγούσε το άρμα, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε ένα χαντάκι».
«Το παιδί μου ήταν φαντάρος και είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Νοέμβριο, τώρα τον Αύγουστο θα απολυόταν», πρόσθεσε η μητέρα του πεζοναύτη που σοκαρισμένη από το κακό που την βρήκε δεν μπορεί να καταλάβει πως το νήμα της ζωής του 20χρονου γιου της κόπηκε τόσο σύντομα και αναζητά απαντήσεις.
Το όχημα στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο πεζοναύτης ήταν προτελευταίο στη φάλαγγα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα του τελευταίου τεθωρακισμένου ανέφερε ότι ξαφνικά είδε το Μ113 να κάνει ζιγκ-ζαγκ και στη συνέχεια το όχημα έπεσε σε χαράδρα.
Ο 20χρονος πεζοναύτης από την Κάρυστο οδηγούσε το όχημα μεταφοράς προσωπικού με την θυρίδα του οδηγού ανοικτή. Σύμφωνα με το ΓΕΣ οι οδηγοί των ερπυστριοφόρων -όταν συμμετέχουν σε φάλαγγα- οδηγούν με το κάθισμα υπερυψωμένο και το κεφάλι πάνω και έξω από το όχημα. Μόλις το Μ113 «τούμπαρε», ο οπλίτης έπεσε από το ερπυστριοφόρο με αποτέλεσμα το βαρύ όχημα να τον καταπλακώσει. Αυτό που διερευνάται από τους αξιωματικούς του ΓΕΣ που έχουν αναλάβει την προανάκριση είναι πώς το Μ113 βγήκε από την πορεία του και στη συνέχεια έπεσε σε χαράδρα.
Την ίδια ώρα εικόνα που μεταδόθηκε νωρίτερα από τον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» δείχνει κομμένη την δεξιά ερπύστρια του ερπυστριοφόρου.
Αξιωματικοί του στρατού από τους οποίους το protothema.gr ζήτησε να εξηγήσουν πώς συνέβη το πρωτοφανές δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο πεζοναύτης του Στρατού υποστηρίζουν ότι τα ερπυστριοφόρα «δύσκολα ντελαπάρουν».
Οι στρατιωτικοί με τους οποίους συνομιλήσαμε λένε πώς είτε ο νεκρός οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος για κάποιο λόγο που μπορεί να οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, είτε μπορεί να συνέβη κάποιου είδους μηχανική βλάβη όπως για παράδειγμα να κόπηκε η ερπύστρια του Μ113.
Στα πλάνα που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση φαίνεται ότι η δεξιά ερπύστρια του τεθωρακισμένου είναι κομμένη. Οι ειδικοί εμπειρογνώμονες του στρατού θα διερευνήσουν αν η ερπύστρια κόπηκε πριν την ανατροπή του Μ113 ή προκάλεσε την εκτροπή του τεθωρακισμένου από την πορεία του το οποίο στη συνέχεια ακυβέρνητο έπεσε στη χαράδρα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο οπλίτης των Πεζοναυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφηστε το δικο σας σχολιο..

ΦΩΤΙΕΣ 2007 ΖΑΧΑΡΩ

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ

MY BANNER

Advertise Now!

Radio Chat Room


Πατώντας τα βελάκια της λίστας από κάτω επιλέγετε τι θέλετε να ακούσετε

▼ Radio Chat Room ▼ Εδω συνομιλείτε ζωντανά με όλους τους φίλους που ακούν.
♫ ♫ Το ράδιό μας κινείται σε soul,funk,blues,rock,NU Sounds και Ελληνικά ♫ ♫