ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Advertise Now!

kiliomeno

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Η ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΥ ΔΩΡΕΑΝ


Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Αυξάνονται τα περιστατικά της λύσσας

zklimadiris


Αυξάνονται με αργό αλλά σταθερό ρυθμό τα κρούσματα της λύσσας στη χώρα, με το επίκεντρο της νόσου να παραμένει μεν στη βόρειο Ελλάδα αλλά την ακτίνα της να επεκτείνεται συνεχώς. Το τελευταίο κρούσμα λυσσασμένου ζώου καταγράφηκε την περασμένη Δευτέρα στο νομό Κιλκίς, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολυσμένων ζώων σε 19. Από τον περασμένο Δεκέμβριο, που η χώρα εισήλθε επισήμως σε φάση επαγρύπνησης για την θανατηφόρα ασθένεια, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 110 «ύποπτα» περιστατικά που αφορούν σε ανθρώπους.

Πρόκειται για ανθρώπους (κυνηγούς, κτηνοτρόφους κα) που ανέφεραν στις αρμόδιες αρχές την έκθεσή τους σε λυσσύποπτα ζώα, δηλαδή σε πιθανόν επιμολυσμένα ζώα, άγρια και οικόσιτα. Όλοι τους έλαβαν αντιλυσσικά εμβόλια και σε ορισμένες περιπτώσεις αντιλυσσικό ορό. Σύμφωνα με τα εργαστηριακά ευρήματα, η λύσσα έχει «επιμολύνει» πέντε νομούς της χώρας, με το Κιλκίς να έχει την πρωτιά ((10 εκ των 17 μολυσμένων με λύσσα ζώων εντοπίστηκαν στο συγκεκριμένο νομό και αφορούσαν κόκκινες αλεπούδες). Λυσσασμένα ζώα εντοπίστηκαν επίσης στις περιοχές της Κοζάνης, της Καστοριάς, της Πέλλας και των Τρικάλων.

Στελέχη του ΕΚΕΠΥ και του υπουργείου Υγείας υπογραμμίζουν τη μείζονα σημασία της πρόληψης της εξάπλωσης της νόσου στα ζώα και συστήνουν σε όλους όσοι κατέχουν οικόσιτα ή δεσποζόμενα ζώα να τα εμβολιάσουν με το αντιλυσσικό εμβόλιο. Επισημαίνουν μάλιστα ότι το κόστος του εμβολιασμού των ζώων είναι υποπολλαπλάσιο σε σχέση με τη δαπάνη που προκύπτει για το υπουργείο Υγείας λόγω της προμήθειας των αντιλυσσικών ορών και εμβολίων που χρειάζεται να λάβουν όσοι άνθρωποι εκτεθούν σε τυχόν μολυσμένο ζώο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφηστε το δικο σας σχολιο..

ΦΩΤΙΕΣ 2007 ΖΑΧΑΡΩ

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ

MY BANNER

Advertise Now!

Radio Chat Room


Πατώντας τα βελάκια της λίστας από κάτω επιλέγετε τι θέλετε να ακούσετε

▼ Radio Chat Room ▼ Εδω συνομιλείτε ζωντανά με όλους τους φίλους που ακούν.
♫ ♫ Το ράδιό μας κινείται σε soul,funk,blues,rock,NU Sounds και Ελληνικά ♫ ♫