ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Advertise Now!

kiliomeno

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Η ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΥ ΔΩΡΕΑΝ


Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ηλεία: Σκοτώνουν γεράκια στη Ζαχάρω!

zklimadiris

Ηλεία: Σκοτώνουν γεράκια στη Ζαχάρω! 
Στα όρια του ανθρώπινου παραλογισμού, φτάνουν τα αλλεπάλληλα περιστατικά εξόντωσης γερακιών στην περιοχή των Σχίνων Ζαχάρως , τα οποία παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Συνολικά, σύμφωνα με τα kinigetikanea.gr, τις τελευταίες ημέρες βρέθηκαν από κυνηγούς και άλλους διερχόμενους τέσσερα χτυπημένα γεράκια, εκ των οποίων το ένα ήταν νεκρό.
Το συγκεκριμένο γεγονός έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων  της ευρύτερης περιοχής, καθώς το συγκεκριμένο είδος είναι προστατευόμενο και η παρουσία του αποτελεί πραγματικό «στολίδι» για τη φύση.
Ωστόσο η «νοσηρή» ανθρώπινη συμπεριφορά έβαλε στο στόχαστρο τα γεράκια τα οποία δεν προσφέρονται για την πανάρχαια δραστηριότητα που είναι το κυνήγι, αλλά για εγκληματικές ενέργειες από «τυφεκιοφόρους» που βγάζουν το μένος τους σε προστατευόμενα  είδη της φύσης?

Στο κτήμα του

Η «σφαγή» των πανέμορφων πτηνών ξεκίνησε πριν από είκοσι ημέρες περίπου στην περιοχή του Μπισχινόκαμπου  όταν ο κάτοικος κ. Αναστάσιος Καρατζάς από τους Σχίνους βρήκε στο κτήμα του ένα τραυματισμένο από σκάγια γεράκι, το οποίο μαζί με ένα άλλο ακόμη, κάθονταν πάνω σε κολόνες.

Πριν από  τέσσερις ημέρες εξάλλου ο κ. Παν. Μάντεσης βρήκε ένα νεκρό κι ένα τραυματισμένο γεράκι στην περιοχή των Σχίνων( σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων), το οποίο έστειλε με το φίλο του κ.Παναγιώτη Κουκλαμάνη στο ΑΝΙΜΑ στην Καλλιθέα, προκειμένου εν συνεχεία να σταλεί στο Κέντρο Περίθαλψης.
Ωστόσο ο «χορός» των χτυπημένων γερακιών δε σταματάει εδώ, αλλά συνεχίζεται με τον εντοπισμό από τον κ. Μάντεση ενός ακόμη τραυματισμένου πτηνού σε κοντινή απόσταση, το οποίο μετέφερε στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ζαχάρως απ? όπου επίσης εστάλη στην Αίγινα.
«Πρόκειται για απαράδεκτο όσο και εγκληματικό φαινόμενο που δεν τιμάει την κυνηγετική οικογένεια. Εφόσον συλληφθεί αυτός που κάνει αυτή την ενέργεια θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Είναι ντροπή να ταλαιπωρείται ένα είδος που δεν προσφέρεται για κυνήγι και βρίσκεται τραυματισμένο καταγής , επειδή το θέλει κάποιος με διαταραγμένη ψυχολογική συμπεριφορά!» δήλωσε στα kinigetikanea.gr ο κ. Μάντεσης.
Ήδη για το απαράδεκτο γεγονός της θανάτωσης των γερακιών έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές, οι οποίες διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που δείχνουν το ανεξήγητο(;) μίσος τους, για το συγκεκριμένο προστατευόμενο είδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφηστε το δικο σας σχολιο..

ΦΩΤΙΕΣ 2007 ΖΑΧΑΡΩ

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ

MY BANNER

Advertise Now!

Radio Chat Room


Πατώντας τα βελάκια της λίστας από κάτω επιλέγετε τι θέλετε να ακούσετε

▼ Radio Chat Room ▼ Εδω συνομιλείτε ζωντανά με όλους τους φίλους που ακούν.
♫ ♫ Το ράδιό μας κινείται σε soul,funk,blues,rock,NU Sounds και Ελληνικά ♫ ♫