ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Advertise Now!

kiliomeno

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Η ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΥ ΔΩΡΕΑΝ


Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Μεσσηνία: H θάλασσα... εξαφάνισε την άμμο στο Καλό Νερό

zklimadiris

Εντονη διάβρωση στην παραλιακή ζώνη του Καλού Νερού προκάλεσε ο ισχυρός κυματισμός από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παραλία στο κεντρικό τμήμα του χωριού εξαφανίστηκε... Έμειναν μόνο μεγάλα βράχια, που σε τίποτα δεν θυμίζουν την αμμώδη παραλία που προϋπήρχε.

Οπως είναι φυσικό, επικρατεί έντονη ανησυχία για τη διάβρωση που παρατηρείται και  εκφράζονται φόβοι ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα η θάλασσα θα φτάσει μέχρι τον δρόμο. Γι' αυτό τον λόγο, οι φορείς της περιοχής ζητούν την άμεση υλοποίηση του έργου αντιδιαβρωτικής προστασίας. 
Προβλήματα διάβρωσης σημειώθηκαν και στην περιοχή της Κυπαρισσίας, τόσο βόρεια του λιμανιού προς την περιοχή του κάμπινγκ όσο και νότια προς τη Γιαννίτσαινα, όπου εμφανώς η στεριά έχει φαγωθεί από τα κύματα.

Σε λίγο καιρό εδώ δεν θα μπορεί να επωάσει η χελώνα καρέτα καρέτα, η οποία φωλιάζει στην παραλία και συνιστά φυσικό πλούτο της περιοχής. Φορείς της Μεσσηνίας ανέφεραν ειδικότερα ότι τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη ο κυματισμός ήταν πολύ έντονος, η παραλία κατέβηκε περίπου ένα μέτρο και η θάλασσα έφτασε στα ριζά του δρόμου.


Τα επιχώματα που είχαν γίνει για να κρατηθεί ο δρόμος, έχουν συμπαρασυρθεί από την θάλασσα και ελλοχεύει ο κίνδυνος  να κοπεί ο δρόμος της παραλίας. Αν δεν γίνουν σύντομα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας, δεν θα μπορεί να πλησιάσει άνθρωπος, ενώ σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφηστε το δικο σας σχολιο..

ΦΩΤΙΕΣ 2007 ΖΑΧΑΡΩ

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ

MY BANNER

Advertise Now!

Radio Chat Room


Πατώντας τα βελάκια της λίστας από κάτω επιλέγετε τι θέλετε να ακούσετε

▼ Radio Chat Room ▼ Εδω συνομιλείτε ζωντανά με όλους τους φίλους που ακούν.
♫ ♫ Το ράδιό μας κινείται σε soul,funk,blues,rock,NU Sounds και Ελληνικά ♫ ♫