ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Advertise Now!

kiliomeno

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Η ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΥ ΔΩΡΕΑΝ


Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Γιατί πίνουν οι έφηβοι

zklimadirisΓιατί πίνουν οι έφηβοι
Ti κάνει τους εφήβους να πίνουν;
Oι ερευνητές του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του King's College του Λονδίνου υποστηρίζουν πως βρήκαν το γονίδιο που κάνει τους εφήβους να πίνουν αλκοόλ και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες.
Το γονίδιο RASGRF-2 είναι ένα από τα πολλά γονίδια που συνδέονται με το πρόβλημα του αλκοολισμού, όμως φαίνεται πως το συγκεκριμένο ρυθμίζει πόση ευχαρίστηση φέρνει το αλκοόλ σε ορισμένους ανθρώπους.
Μελέτη του εγκεφάλου 663 εφήβων αγοριών 14-16 ετών έδειξε ότι όσα είχαν το γονίδιο RASGRF-2 είχαν αυξημένα επίπεδα ντοπαμίνης, έτσι το αλκοόλ έδινε μεγαλύτερη ευχαρίστηση στον εγκέφαλό τους και κατ' επέκταση έπιναν περισσότερο.
Παράλληλα οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι ο ίδιος βιολογικός μηχανισμός λειτουργεί και στην περίπτωση εθισμού από άλλες ουσίες, όπως τα ναρκωτικά.
Εκτός φυσικά από το γονίδιο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν επίσης ρόλο στην υψηλή κατανάλωση αλκόολ από ανηλίκους, όμως τόνισε ότι η ανακάλυψη ρίχνει φως στο γιατί μερικοί άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στην κατάχρηση του αλκοόλ και μεθάνε συχνότερα.
Ωστόσο, όπως εξήγηγσε, χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, καθώς η μελέτη εστιάστηκε μόνο σε εφήβους και χρειάζεται χρόνο για να ερευνηθεί και σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφηστε το δικο σας σχολιο..

ΦΩΤΙΕΣ 2007 ΖΑΧΑΡΩ

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ

MY BANNER

Advertise Now!

Radio Chat Room


Πατώντας τα βελάκια της λίστας από κάτω επιλέγετε τι θέλετε να ακούσετε

▼ Radio Chat Room ▼ Εδω συνομιλείτε ζωντανά με όλους τους φίλους που ακούν.
♫ ♫ Το ράδιό μας κινείται σε soul,funk,blues,rock,NU Sounds και Ελληνικά ♫ ♫