ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Advertise Now!

kiliomeno

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Η ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΥ ΔΩΡΕΑΝ


Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Έξοδος με βροχές και καταιγίδες

zklimadiris

Με αντίπαλο... την κακοκαιρία συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων από τα αστικά κέντρα, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ήδη από τις 17 Δεκεμβρίου η Τροχαία έχει λάβει μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών στις εθνικές οδούς τις ημέρες των εορτών. Αυξημένη είναι η κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια και σταθμούς τρένων.

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια εκτελούνται κανονικά.
Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας

Σε ισχύ τέθηκαν από τις 17 Δεκεμβρίου αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων.

Τα κεντρικά σημεία του σχεδιασμού περιλαμβάνουν:

- αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής

- ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου όπου σημειώνονται συχνά τροχαία 

- ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων

- αυξημένα μέτρα της Τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων

- αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί κ.λπ.)

- κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις

- παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και στους συνεπιβάτες

- ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων

- διενέργεια ειδικών και γενικών ελέγχων από συνεργεία της Τροχαίας, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων

- συνεργασία και συντονισμό με όλους τους συναρμόδιους τοπικούς φορείς για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών εξαιτίας των καιρικών φαινομένων σε όλη τη χώρα (χιονοπτώσεις, κατολισθήσεις, πλημμύρες, παγετοί κ.λπ.).

Με αισθητή κάθοδο της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια θα περάσει το Σαββατοκύριακο, με κύριο όμως χαρακτηριστικό του καιρού τον ισχυρό παγετό που θα εκδηλωθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής.

Παγωμένοι δρόμοι: Συμβουλές προς οδηγούς και πεζούς 

Η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες, σε περίπτωση δυσμενών καιρικών φαινομένων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό συστήνει στους πεζούς:

- να περπατούν με μεγάλη προσοχή, ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι να είναι παγωμένοι
- να φροντίσουν να φορούν τα κατάλληλα υποδήματα όταν πρόκειται να μετακινηθούν
- να προτιμούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς 
- να αποφεύγουν να περπατούν στα τμήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων όπου υπάρχει παγετός. 

Παράλληλα, οι οδηγοί:


- να φροντίζουν το όχημά τους να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες 
- να χρησιμοποιούν πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.)
- να φορούν πάντα ζώνη ασφαλείας
- να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου εάν πρόκειται να ταξιδέψουν
- να ελέγχουν την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου τους
- να φροντίζουν να είναι εφοδιασμένοι με αρκετά καύσιμα 
- να μειώνουν ταχύτητα και να αφήνουν αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ώστε να μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια
- να μη φρενάρουν απότομα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτραπούν της πορείας τους. Με τον ίδιο τρόπο να οδηγούν και όταν πρόκειται να επιταχύνουν ή να στρίψουν
- να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί, ιδιαίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα
- να διατηρούν τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός τους πάντα καθαρούς
- να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα ώστε να έχουν δυνατότητα ελέγχου του οχήματός τους
- να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διασχίζουν γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις και δρόμους που δεν είναι πολυσύχναστοι
- εάν οδηγούν σε επαρχιακό δρόμο, να αποφεύγουν τους χιονισμένους χωματόδρομους
- να έχουν στον νου τους ότι ενδεχομένως να χρειαστεί πολύ μεγαλύτερος χρόνος για να ακινητοποιήσουν το όχημά τους όταν οδηγούν σε παγωμένο δρόμο. 

Εάν ακινητοποιηθεί το όχημά τους:

- να μην προσπαθήσουν να «γκαζώσουν» για να απεγκλωβιστούν, γιατί οι τροχοί κινδυνεύουν να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά, ειδικά σε πολύ χιονισμένα σημεία
- να μετακινήσουν δεξιά και αριστερά τους τροχούς μερικές φορές προκειμένου να διώξουν το χιόνι από τους τροχούς
- να ειδοποιήσουν αμέσως τις αστυνομικές αρχές
- να παραμείνουν στο αυτοκίνητό τους και να ανάβουν τη μηχανή για 10 λεπτά ανά μία ώρα, ελέγχοντας αν η εξάτμιση είναι καθαρή από χιόνι.

Σε κάθε περίπτωση, οι πεζοί και οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των τροχονόμων και να διατηρούν τη ψυχραιμία τους.Η ψυχραιμία είναι ο καλύτερος σύμμαχος σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές, κυρίως από το ύψος της Κατερίνης και νοτιότερα, περιμένουμε το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 4 βαθμούς, από 3 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 11 στη Νότια Ελλάδα, από 5 έως 9 βαθμούς στην Ήπειρο, από 8 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 9 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και από το απόγευμα θυελλώδεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα νότια τμήματα σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στον Πατραϊκό σχεδόν θυελλώδεις.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως και χιόνια στην Πάρνηθα περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Σαρωνικό και στον Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και από το βράδυ θυελλώδεις.

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές στα νότια τμήματα του νομού περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφηστε το δικο σας σχολιο..

ΦΩΤΙΕΣ 2007 ΖΑΧΑΡΩ

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ

MY BANNER

Advertise Now!

Radio Chat Room


Πατώντας τα βελάκια της λίστας από κάτω επιλέγετε τι θέλετε να ακούσετε

▼ Radio Chat Room ▼ Εδω συνομιλείτε ζωντανά με όλους τους φίλους που ακούν.
♫ ♫ Το ράδιό μας κινείται σε soul,funk,blues,rock,NU Sounds και Ελληνικά ♫ ♫