ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Advertise Now!

kiliomeno

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Η ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΥ ΔΩΡΕΑΝ


Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Αν σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, θα πληρωθούν οι φαρμακοποιοί

zklimadiris

Αν σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, θα πληρωθούν οι φαρμακοποιοί 

Το χρονοδιάγραμμα για την εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από το υπουργείο Υγείας, μετά τη σύσκεψη του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου και του αναπληρωτή υπουργού, Μάριου Σαλμά, με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Γεράσιμο Βουδούρη.

Προϋπόθεση για την εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος είναι η αποδοχή του από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και η άμεση άρση της αναστολής χορήγησης φαρμακευτικών προϊόντων με πίστωση στους ασφαλισμένους.

Όπως ανακοινώθηκε, στις 12 Σεπτεμβρίου οι φαρμακοποιοί θα πληρωθούν για τις συνταγές του Ιουνίου, ενώ από τις 12 Οκτωβρίου αρχίζει η σταδιακή εξόφληση του Ιουλίου και του Αυγούστου, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 12 Νοεμβρίου.

Στις 12 Δεκεμβρίου εξοφλείται ο μήνας Σεπτέμβριος του 2012. Στα τέλη Οκτωβρίου και από τη δόση για την εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τρίτους έως 31 Δεκεμβρίου του 2011, θα καταβληθούν οι αντίστοιχες οφειλές προς του φαρμακοποιούς.


Δυναμική αντίδραση από τους φαρμακοποιούς...


Την αντίθεσή τους με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκφράζουν οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιοών, δηλώνοντας ότι συνεχίζουν κανονικά τις κινητοποιήσεις τους.

«Ο ορισμός νέων ημερομηνιών καταργεί αυτόματα τη συλλογική σύμβαση η οποία αναφέρει ότι πρέπει να πληρωνόμαστε εντός 45 ημερών. Επίσης, με τις νέες ημερομηνίες που αφορούν τα τρέχοντα χρέη του ΕΟΠΥΥ σημαίνει ότι θα πιστώσουμε από εκεί και πέρα το υπόλοιπο 2012 περιμένοντας νέο χρονοδιάγραμμα πληρωμών των τελευταίων μηνών του τρέχοντος έτους το οποίο λογικά θα ισχύσει από το 2013», δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κώστας Λουράντος.

Οπως επισημαίνει, «όλα αυτά είναι υποσχέσεις οι οποίες έχουν ξαναδοθεί στο παρελθόν χωρίς να έχουν υλοποιηθεί. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις όπως η γενική μας συνέλευση αποφάσισε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφηστε το δικο σας σχολιο..

ΦΩΤΙΕΣ 2007 ΖΑΧΑΡΩ

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ

MY BANNER

Advertise Now!

Radio Chat Room


Πατώντας τα βελάκια της λίστας από κάτω επιλέγετε τι θέλετε να ακούσετε

▼ Radio Chat Room ▼ Εδω συνομιλείτε ζωντανά με όλους τους φίλους που ακούν.
♫ ♫ Το ράδιό μας κινείται σε soul,funk,blues,rock,NU Sounds και Ελληνικά ♫ ♫